Monday, May 31, 2010

Interwebs

sau socializarea antisociala....


Nu-i asa ca suna aiurea? Nu-i asa ca pare ca m-am scrantit la cap? Dar adevarul e ca cei scrantiti la cap sunt ei, cei care fac treaba asta. Vreau sa zic, internetul este o unealta de comunicare in masa, dar atunci cand incepi sa inlocuiesti vorbirea directa cu 3 linii de text, un status dubios sau o pagina de profil gen nume.pagina.com, atunci pot spune despre tine ca te-ai ratat ca om in relatiile interumane! Cand vorbesti cu o persoana pe messenger, fie cand ii auzi vocea dintr-un microfon 16-bit, sau o vezi, printr-o camera web QVGA , tu defapt nu te simti la fel! Asta poate pentru simplul fapt ca nu esti fata in fata cu persoana; nu poti sa ii vezi directia ochilor, gesticulatia sau sa o observi in mediul ei ! Si ma minunez de falsitatea unora... Isi pun statusuri cu vorbe inteligente pe messenger, sau versuri din melodii, de parca ei ar fi cine stie ce mici genii neintelese si "raspund mai greu" la ceilalti! Isi impartasesc iubirea cu toata lumea cand defapt ei nu fac decat sa isi satisfaca o dorinta animalica cu acea persoana , pe care mai tarziu o vor parasii! Arunca link-uri catre poze cu ei doi, cand mai simplu ar fi sa isi scoata cativa prieteni la o bere si sa le-o prezinte, daca e atat de mandru de "realizarea" lui! Fatal e cum nimeni nu realizeaza ca defapt messengerul este o unealta de antisocializare; fatal este cum toata lumea a inceput sa se rezume la "ti-o dau pe mess melodia aia" sau "dai n buzz diseara si imi spui". Ce e asa de greu de nu poate sa isi ia si el melodia aia sau ce e asa de greu sa ii spui acum acel ceva? Iar in sarada messengerului se vor observa cateva incercari dubioase de abordare:
"Care bagi un pool?" Daca vrei sa joci nene pool sau biliard, sunt atatea baruri geniale in care poti face asta si pe deasupra mai cunosti si oameno noi acolo!
"Care ai melodia x de la y te rooooog :X:X:X:X:X" De ce dracului ai internet? Cauti, gasesti si profiti! Nu ceri altora, pentru ca aia poate nu au chef sa vada din 5 in 5 minute un idiot care se vaita! Si oricum, daca ti-a placut asa de mult piesa aia, o vei cauta peste tot!
"Buai astia de la clasa 17 E, maine ne nustiuce?" Mass-urile legate de scoala sunt de-a dreptul :-&! Fi nene mai atent la scoala, pentru ca la fel cum ala care a stiut acel nustiuce poti fi si tu!
Respectele mele pentru cei care tin messengerul deschis dar totodata au si o viata sociala... Iar prin viata sociala, nu ma refer la fandositii care si-au facut ferma pe facebook pentru ca e racoros asa( referire la termenul cool tradus in romana pentru ca suna bine asa!) sau la aia care au infinitati de vieti in jocurile online pe care le joaca. Si desi acum deviez subiectul, eu cred ca totul trebuie sa aibe o limita!

1 comment:

da said...

amin :))
oricum n-ai ce face decat sa stai si sa te uiti, pentru ca pana mea... nu poti sa opresti pe cineva sa stea pe net, ca parinte, daramite ca prieten.

gandeste-te cum au evoluat mess trendurile in ultimii 4-5 ani. inainte era hip sa vorbesti cu sh j si tz si sa bulesti limba romana cu trenul marfar, acuma e pe val sa vorbesti super corect si sa dai exemple din carti pe care nu le-ai citit niciodata. si ma rog, cred ca asta e in directa legatura cu ce se intampla si in realitate. cu toate astea, e si asta o metoda de a face deductii in legatura cu o persoana. [ma refer la discutia pe mess]

so, revolta e inutila, resemnarea e o tampenie. aleg sa mi se rupa.