Thursday, August 14, 2014

Mafia lucrurilor simple




         E bine să scrii lucruri care urmează să te bântuie; uitându-te înapoi realizezi pe moment ce trece că oamenii se schimbă. (le inspirational quote le)



   Mă uitam în mod haotic pe cutia de chibrit /e/ \uri\ cumpărată semi-angro de la magazinul din colțul unui bungalow în timp ce mă minunam de cât de scurte pot fi unele drumuri în compania potrivită. Astea da chibrituri:cu extra fosfor. Ardeau superb. Și la fel de pertinente erau cele două reclame de pe cutie: "Firmă Germania mașini second hand" și "Transport mărfuri grele". E de la sine înțeles că această cutie păstra viu un mini ecosistem mafiot în care individul cumpără mașina din Nemția și o transportă cu firma de pe fața cealaltă. Și era amuzant că e vorba de o cutie de chibrituri. Adică, îmi pot imagina doi mafioți italieni nu foarte inteligenți cu buze groase și ochi mijiți care pun la cale o ofertă irefutabilă pentru "babbei"pornind de la cutiuța asta recuperată de la vreun răuplatnic rămas rece. Pentru extra dramatism, amândoi ar fuma cu poftă din trabucele lor stereotipice. Și că veni vorba de trabuc, drama la români legată de terminologie e cel puțin amuzantă. Ciggarette < Ciggar
Țigaretă > Țigară > Trabuc. Din ce îmi amintesc eu foarte vag, trabucul era o armă turcească similară cu alea din desene animate care scotea un norișor de fum atunci când aghiotantul o declanșa. Sigur, de ce să nu asociem cancerul cu dușmanul, right? Și că veni vorba de tutun, Societatea Naţională Tutunul Românesc reintră în atenția știrilor nonșalante amenințând din nou că intră în faliment. Adevărul e că nu știu câtă lume mai ia lecții de geografie cu Carpați și Snagov. Și totodată e trist să te gândești la ipocrizia unei societăți care și-a atribuit drept de viață și de moarte asupra unei plante. Așa ca la hamei și maricica filter minus. Într-o lume ideală ar trebui să pot cumpăra tutun de la piață alături de lapte, ouă și ceapă. Nu vreau să aud nimic despre cât de dăunătoare sunt viciile întrucât am ajuns la concluzia că sunt necesare pentru umanitate (și romgleza poate fi considerată un viciu).For the sake of argument, imagine you are a hard working peasant, sweating on your land, all alone with your thoughts. Day after day, week after week, riot after lords. And you're just talking to yourself all day. You're analyzing all the stuff that comes through your mind. your wife seems a bit nervous today and your kids are sick. The landlord wants a bigger tribute and your horse suffers from famine. The sheer amount of time you spend doing nothing with your mind is terrible. Thank God you got some wine back home that will make you happy in a jiffy. See what I did there? Și totodată sunt de părere că viciile sunt strâns legate de necesitatea omului de a avea un bine acolo undeva, care să îl aștepte indiferent de situație. Omul, în primitivismul lui a realizat că răul absolut poate exista dincolo de controlul său însă binele nu. Binele e făcut de om așa că pentru cei mai slabi de suflet a apărut Dumnezeul intangibil drept judecător. Pentru om au apărut legile și tot pentru om a apărut iubirea ca bine de netăgăduit (wow snigger you went 180 with your speech).
*într-o voce de reporter Radio România Actualităț* În continuarea acestui program voi arunca cuvinte care au sens : memetică, dominarea viciului, căderea în visare, automatizarea și șomerii fără vină.
Mai avem oare povești de spus?

No comments: