Friday, January 6, 2012

rebelionul

      Ma holbam la stele ca bolnavu'. Erau mai multe decat au fost vreodata; mintea mea paranoica se gandea ca e din cauza frigului care dadea smogul la o parte. Nu stiu daca are vreo relevanta dar nu mai conta. Sorbeam cu o placere surda din tigara mea si admiram privelistea de sarbatoare. Copacii erau decorati cu niste benzi ce altadata inconjurau un santier pe unde se inlocuiai niste tevi; noroc cu vantul ca directiunea era prea ocupata. Mihaela , cersetoarea paradox de la piata ,urla cat o tineau plamanii. La un moment dat s-a decis sa dea cu piciorul intr-o masina. Era clar: toti mesenii erau pregatiti de distractie. Dar cu ce e mai importanta ziua de anul nou decat toate celelalte? Oricum nu e un eveniment simultan si nu are prea mare relevanta decat pentru afaceristii care la sfarsitul anului isi fac socotelile pentru urmatorul. Ma uitam pe geam; o ambulanta. Naspa situatia: un sedan negru busit cu o cutie de chibrituri(tico sau ceva).
Doi bosorogi de jos:
-Asa ii trebuie , da-l dracu'!
Trei tigani mai jos , cu burlanele pe spate:
-Las' ca are bani boieru'! Asa-i trebuie!
Si ca sa inchei trilogia , ambulantierul traversa nonsalant spre covrigarie si in timp ce isi astepta covrigul , a spus pe un ton sec exact acelasi lucru...
Cu ce suntem noi mai buni daca evenimentele tragice scot latura animalica din noi? Cu ce ne schimbam odata cu anul nou? Singura schimbare care imi vine in minte? Scumpirea tigarilor. Cica ar veni al treilea razboi mondial peste noi dar pe mine tot de tigari ma doare. Cica japonezii au fost zguduiti de un cutremur de 7 grade la o ora dupa anul nou; va dati seama , ametiti de sake , au inceput the dance of their life. Nu s-a dat nimic la stiri dar asta probabil pentru ca era mai important ca se scumpesc tigarile. Toata lumea depinde de vicii si toata lumea devine prea ignoranta ca sa mai vada acel "big picture". Ce , credeti ca daca vedeti numai in filme razboaie si ura si tradare astazi nu se mai intampla? Daca la teveu nimeni nu zice nimic , credeti ca lumea o duce bine? Sa fim seriosi! Sa fim seriosi? Sa fim seriosi. Presa a mancat tara asta in ultimii douazeci de ani si tot presa ne mananca in continuare. Antena 1 , televiziune cu pretentii dadea manele la ora la care romanul se simtea extrem de euforic. Ce-au facut? Cel mai mare rating! Inca cred ca exista o lume normala...sau cel putin sper. Si totusi , se scumpesc tigarile; trebuie sa ne aliniem cu preturile la standard european. Am fost cuceriti suntem si vom fi! Degeaba imi usuc gura...las' ca am sa beau niste cola si am sa le rad in nas francezilor care au pus taxa pe aceasta bautura antipatica!

No comments: