Saturday, May 29, 2010

Vine razboiul...

   Stiu si eu, tot ce se intampla acum la noi in tara este de-a dreptul dubios! Si am sa incep cu inceputul. O chestie care a facut mintea mea bolnava sa lucreze a fost cazul de sinucidere de ieri. O doamna la vreo 50 de ani s-a aruncat din apartamentul central in care locuia. Mintea mea bolnava a dedus, sau mai bine zis a facut legatura intre sinucidere si probabila scadere uriasa de salariu pe care o voieste statul. Astazi, un batran destul de bine imbracat s-a intins pe strada; nu lesinase dar se intinsese asa, brusc pe jos: ramasese fara casa! Si asta pe bune! In momentul asta, mosul ala e destul de bine observabil de la balconul meu. Prea multe chestii dubioase au inceput sa rasara anul asta din senin. Ignorand faptul ca anul trecut cand de la bugetari s-au taiat toate sporurile, ca motivare fiind criza si imprumutul, anul asta se taie salariile iar oamenii se revolta fara efect pe cand sistemul politic sta sa cada. Defapt, sistemul politic este o bucata de praf care s-a lipit candva de un colt curat de camera. Cu timpul in schimb, toata aceasta camera asemuita cu tara noastra, s-a inecat cu praf si acum nu mai este locuibila. Eu cred ca in decursul urmatorilor ani vom vedea razboi. Probabil nu in stilul razboaielor mondiale, dar vom vedea asa ceva. Si totul va porni pur si simplu de la cea mai mare gerseala pe care o poate face un stat de drept fata de proprii contribuabili si angajati: sa le ia banii din mana. Iar furia poporului este mai rea decat orice alta ideologie sau motiv. Poporul roman in sine este un popor care nu a avut nimic cu nimeni, insa poporul roman nu suporta niciodata minciuna pe fata. Adica serios, anul trecut , cu un numar de taxe scazute statul si-a permis sa isi indeplineasca indadoririle obstesti pe cand anul acesta cu taxe ridicol de marite , el nu mai reuseste sa asigure un minim. Ce naiba? Nu are sens: ce s-a intamplat cu statul nostru? Eu cred ca tocmai a murit. Un stat normal va fii mereu in cautarea unor metode financiare de investitie, special pentru asemenea cazuri(listari la bursa/banci/constuctii/materii prime etc) insa statul nostru in ultimii 20 de ani si-a aruncat in gura leului toate aceste mici beneficii ce fac dintr-un stat, un succes. Si mai dubios e cum statul incearca sa convinga tot pe popor sa nu mai cheltuie, prin propaganda ecologica sau alte chestii?
 Trecand pe plan international, toate tarile trec printr-o perioada atroce. Polonia e prima tara care imi iese in ochi. Daca pana nu de mult aveau reclame pana si la noi in piata Romana cu expozitii despre cultura lor, acuma ei au ramas si fara presedinte. Iar "atentatul" survine la doar cativa ani dupa ce centrul de putere bisericesc s-a mutat de la ei prin moartea Papei Ioan Paul al 2-lea! Apoi, observam cum vecinul nostru Ucraina, se trezeste brusc, dupa multe certuri pentru gaz, ca le-ar place sa colaboreze cu Rusia pentru dezvoltarea de tehnologii nucleare(cand ei nu au nici macar o centrala nucleara ca noi!).Iar mama Rusie se pregateste inca din 2007 cand a emis un decret care stipula faptul ca nu mai exista limita cu privire la armele conventionale ce pot fi folosite in interiorul sau in apropierea Europei. Astfel, un atac surpriza sau un razboi rece poate reaparea oricand! Mai frumos este cum Ungaria s-a trezit brusc si aspus tuturor anul asta prin luna mai cum ca istoria si integritatea lor nationala este violata de tratatul de la Trianon(tratat care a marcat destramarea monarhiei austro-ungare).Astfel, socialistii de la conducere au legalizat actiunile de protest ale miscarilor extremiste(care exista de prin ani 80'). Actiunile lor, care la inceput constau intr-un protest pasnic in fata ambasadei Romaniei, Slovaciei si Serbiei in data de 4 iunie, vor duce la declararea zilei de 4 iunie ca Zi a Unitatii Nationale. Amuzant mi se pare cum austriecii nu se simt ofensati de nicio forma de acest tratat!
   In incheierea acestui articol relativ paranoic care pentru mine reprezinta scoaterea unei pietre de pe inima, tin sa mentionez ca referirile mele nu se bazeaza pe un studiu amanuntit ci doar pe simple presupuneri interpretabile!O pagina care detine mai multe informatii privind multe din miscarile politice din ultima perioada este miscarea legionara! Daca aveti vreo parere despre ce am scris eu azi aici, comment box-ul de jos va va fii util!

2 comments:

Anonymous said...

nu ma simt prea bogat in cunostinte istorice dar mi se pare de bun simt paranoia ta xD
Ctenocephalides

tzahanul said...

Nu cred ca astea sunt cunostinte istorice. Sunt evenimente petrecute in ultima perioada! Cat despre nick-ul tau...Ctenocephalides! Hmmm... doua persoane imi vin in cap! Esti Purice sau Andreea mai urmaritorule anonim>